NC Lottery Today – Maklumat Loteri North Carolina yang menarik

NC Lottery Today – Maklumat Loteri North Carolina yang menarik

NC Lottery Today – Maklumat Loteri North Carolina yang menarik

Sejarah Loteri Carolina Utara

Loteri North Carolina cukup muda. Loteri dalam talian ini hanya dibuat berdasarkan undang-undang yang ditandatangani pada tahun 2005.

Tujuan utama loteri adalah untuk mengumpul dana untuk menyokong pendidikan. Ini jelas dalam tajuk rasmi loteri, “North Carolina Education Lottery”.

Menurut laman undian NC, 100% keuntungan loteri digunakan untuk membiayai program pendidikan. Walaupun anda tidak memenangi loteri, anda boleh berasa selesa mengetahui bahawa wang anda membantu untuk mendidik pemimpin dan pemimpin masa depanĀ https://carpenteroakandwoodland.com/ .

Apa Kegunaan Wang Loteri NC?

50% daripada hasil digunakan untuk mengurangkan ukuran kelas di kelas anak-anak supaya guru dapat memberikan perhatian lebih kepada setiap anak.

40% digunakan untuk pembaikan dan pembinaan sekolah. Sebilangan besar sekolah bermaksud kurang pelajar dan lebih banyak ruang untuk pertumbuhan. Di samping itu, pembaikan dapat mengurangkan bahaya keselamatan dan meningkatkan pengalaman pendidikan pelajar.

10% daripada hasil akan disalurkan kepada biasiswa kolej. Pelajar Pell Grant (pelajar dari latar belakang berpendapatan rendah) akan menerima dana tersebut. Pelajar ini akan dapat menggunakan wang biasiswa mereka untuk pengajian di mana-mana kolej North Carolina.

Apakah Peraturan NC Lotto

Dua jenis utama ditawarkan oleh loteri North Carolina.

Goresan segera adalah kad yang membolehkan permainan cepat. Anda boleh menggaru penutup pada bahagian kad yang berlainan untuk memainkan calar segera. Setiap permainan adalah unik dan mendapat inspirasi daripada permainan lain seperti teka silang kata, tic tac toe dan silang kata.

Walaupun calar-calar cenderung mempunyai kemungkinan kemenangan yang tinggi, mereka juga membayar lebih kecil. Lukisan loteri adalah jenis lain.

Cabutan loteri Mega Millions North Carolina termasuk Mega Millions, Mega Millions, Powerball, Mega Millions, Pick 3, Cash 5, Powerball dan Pick 4. Setiap peraturan lukisan adalah berbeza tetapi ia berkongsi prinsip asas yang sama.

Tiket boleh dibeli di kebanyakan lokasi runcit, terutamanya kedai serbaneka seperti 7-11. Anda juga boleh membeli tiket secara dalam talian dari penjual tiket loteri yang akan memeriksa hasil dan kemudian menangani pembayaran kemenangan. Adalah idea yang baik, sebelum anda menggunakan mana-mana tapak loteri dalam talian, untuk menyelidik reputasinya.

Pemain loteri NC memilih antara 3 hingga 6 nombor bergantung pada gambar. Walau bagaimanapun, julat nombor boleh berubah dari melukis satu sama lain.

Faktor lain yang perlu dipertimbangkan ialah harga tiket (membayar jumlah yang lebih tinggi meningkatkan peluang anda untuk menang), tarikh cabutan dan jenis permainan. Ini pada dasarnya memberitahu anda berapa banyak nombor yang anda perlukan untuk dipadankan dan mengikut urutan apa. Ini juga menentukan seberapa kerap nombor akan dimainkan. Satu tiket boleh digunakan untuk berbilang lukisan.

Hasilnya boleh dilihat di televisyen atau dalam talian. Pemenang Lotto perlu menandatangani tiket mereka untuk menghalang orang lain daripada menuntut. Nombor tiket boleh digunakan untuk menghubungi pegawai loteri. Terdapat dua pilihan untuk pemain: pembayaran jangka panjang selama beberapa dekad atau pembayaran sekaligus.

Walaupun peluang memenangi undian mungkin kecil (1 pada 195.249.054 peluang memenangi Powerball Jackpot), pembayaran dapat menjadikan anda jutawan segera.

Pemenang Loteri NC yang lalu

Satu pasangan North Carolina memperlihatkan makna ketegangan yang sebenarnya, ketika mereka memenangi hadiah loteri bernilai $ 1,000,000. Raleigh Hill, pemenang bertuah lotere NC, merasa gugup dengan perhatian yang akan datang kepadanya. Dia merahsiakan tiketnya dengan menyembunyikannya di pelbagai tempat, termasuk Biblenya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *